You are the world's greatest.

Det er morsdag. Denne dagen har en opprinnelse i Amerika (selvfølgelig), men ble ikke startet fordi butikkene skulle tjene penger. Alt startet med at en hjemmeværende mor ville forbedre de sanitære forholdene for alle parter etter den amerikanske borgerkrigen. Etter dette var det mye som skjedde og det resulterte til slutt med nådagens morsdag.
I dag feirer vi ikke ved å ta opp historer om denne hjemmeværende moren eller kvinnene som jobbet med slike ting etter henne, men vi feirer mødre. Vi feirer mødre med kaffe, kaker, blomster og ja, hva en måtte ønske.

Hos oss har vi aldri tatt morsdag eller farsdag på alvor. Dessverre. Mamma fortjener egentlig denne dagen. En dag som er kun hennes, og ingen andres. Til og med sin egen bursdag deler hun med sin ektemann og min far. Vi burde ha feiret denne dagen hvert år siden jeg og søster ble født.
Mamma, dette innlegget er til deg.

Photo:priv - Mamma en gang på 70-tallet

Kjære mamma.
Du er virkelig verdens beste mamma. Du får ikke høre det hver dag, ei heller hver uke. Men du er verdens beste mamma. Du stiller opp uansett hva det er. Om det er henting fra fest eller å høre om alt jeg har gjort i løpet av en dag. Du leser gjennom de kjedeligste skoleoppgavene og kommer med tilbakemelding, selv om de er på 30 sider. For ja, det har faktisk skjedd at du har gjort det.
Du lager mat hver dag. Jeg spiser kanskje ikke maten din hver eneste dag, men jeg er takknemlig for at du lager den. Når jeg kommer hjem fra skole eller jobb og er sulten så står det mat på bordet. Jeg er takknemlig til og med når det ikke er min favorittmat.
Du er der uansett hva som skjer. Om det gjelder å dele glede så er du der. Om en trenger en skulder å gråte på så er du der. Om en trenger å få ut frustrasjon så er du der. Du har også alltid vært der.
Du var der når jeg tok mine første skritt, og sa mitt første ord. Du var der når jeg falt og slo meg, og du var der når jeg lo så mye at jeg gråt. Du har plastret meg sammen uttalige ganger, og du var der når ulykken var så stor at jeg måtte på sykehuset for å bli sydd sammen igjen. Om sånt skjer igjen så er du der nå også.
Du var der når jeg gikk gjennom mitt første kjærestebrudd. Du sa ja til at jeg var ett par dager hjemme fra skolen og spiste is. Du kjøpte inn isen og skrev i fraværsboka at jeg ikke var frisk. Du var også der første gang jeg var full (ikke på samme sted vel og merke). Når jeg kom hjem drita full i en alder av 14 år og spydde ned halve huset, også min egen seng. Du vasket gulvet og byttet sengetøy for at jeg ikke skulle sove i min egen oppkast. Du var ikke glad dagen derpå, men du visste at jeg hadde lært av mine egne feil.
I alle år har du vært der. Både på godt og vondt. Vi har kranglet og koset oss. Vi har grått og vi har ledd. Vi har gjort så mye.

Du er virkelig verdens beste mamma!

#morsdag | #mamma | #feiring | #foto | #70tallet | #februar | #verdensbesteLiker

Kommentarer