Motivasjon til å nå målet

Jeg hadde planer om å se på en episode av Game of Thrones. Jeg har nettopp startet å se på den serien, og jobber litt med å bli hekta. Men så kom jeg på at jeg ikke har blogget på lenge. Hva har jeg brukt alenetiden her oppe på? Jo.. Netflix. HBO. Tv2 Sumo. Ikke at det har vært ekstremt mye alenetid, men det har vært noe. Så mye som jeg trenger. Så nå ligger jeg her i senga på nattestid, hører på rolig musikk og skriver.

Jeg blir så fascinert over brukerne (liker ikke det ordet) menneskene her. Alle har hver sin historie, noen mer ekstrem en andre. Noen har vært i ulykker, andre har medfødte sykdommer. Alle er her for én ting. Motivasjon.
Eller. Egentlig trening, men jeg vil si motivasjon. Motivasjonen til å komme videre. Motivasjon til å nå målene sine. Noen har et mål om å gå igjen uten hjelpemiddel. Noen å sykle. Noen vil bli selvstendige. De har et mål. Og her får de motivasjon til å nå målene. Eller motivasjon til å finne et slikt mål. Et mål som kanskje høres bisarr ut for folk på utsiden. Et mål som virker urealistisk. Men det er det ikke. Det er ikke urealistisk. Og det får de beskjed om her. Målet er mulig å nå. De kan bli kvitt rullestolen. De kan sykle. De kan bli selvstendige. Og jeg elsker det.

Jeg blir så fascinert over ansatte menneskene her. Alle har hver sin historie, og alle har det samme målet. Alle er her for én ting. Motivasjon.
Eller. Egentlig trening, men jeg vil si motivasjon. Motivasjonen til å hjelpe andre. Hjelpe andre til å få motivasjon. Hjelpe dem med å finne eller videre på veien til å nå målet om å gå uten hjelpemiddel. Finne eller hjelpe med å nå målet om å sykle. Bli selvstendige. Hjelpe de med å finne mål som kan virke urealistiske for folk utenfra, men som egentlig er realistiske. Fortelle at dette går, men at man må sette riktig tidsperspektiv på målet. At man ikke kommer til å gå uten rullestol, sykle eller være selvstendig i morgen. Men kanskje om et år. Kanskje to år. Samtidig gir de motivasjonen til å jobbe med selve målet. Jobbe med balansetrening for å gå. Jobbe med utholdenhet for å kunne sykle den turen. Jobbe med å få til øvelser alene uten menneskelig hånd til hjelp.

​Den motivasjonen som menneskene har her. Den er fantastisk. Fascinerende.
​Så hvorfor har ikke jeg motivasjon? Hvorfor setter ikke jeg meg mål? 

Liker

Kommentarer

Tine,
Høres ut som et bra sted. Håper du også blir inspirert!
blogg.tinekatrine.com