Jeg må bare håpe

Akkurat nå sitter jeg i sofaen godt pakket inn i et pledd. Det er tredje november og det dufter godt krydder i rommet fra kubbelyset som står midt på sofabordet. På bilene som står parkert ute i gårdsplassen har frosten allerede satt seg i rutene. På TV'n har filmen nettopp startet. En av mine favorittfilmer når det gjelder høytiden som nærmer seg med stormskritt. Filmen er The Holiday og høytiden er jul.

Samtidig som Kate Winslet gråter og Cameron Diaz prøver å gråte (i starten der hvor de avtaler å byttelåne hus) får jeg lyst til å gråte selv. Er det en ting i verden jeg egentlig elsker så er det julen. Stemningen, pyntingen, kulden, ordne pakker, ja alt. Men nå har jeg ikke tellingen på hvor mange ganger jeg har vært inne på Norwegian.no å sjekket prisen på flyreiser og Hotels.com å sjekket prisen på hotell. Jeg har vurdert å rømme fra Norge i julen. Stedet som har fristet mest er London. Jeg tenker det er en fin og hektisk by å reise alene til i juletider. Men om jeg tar meg råd til det er en annen sak.

Det jeg er redd for er at jeg ikke får noe stemning i år. En ting er at det er første året jeg er "alene". Altså, jeg har familien og de feirer jeg med hvert år, men tidligere år har jeg hatt eget hjem som jeg har overpyntet. Nå tråkker nesten jeg, mamma og pappa hverandre på tærne i det lille huset i Fredrikstad. Jeg sitter hjemme dag ut og dag inn, leter etter jobber å søke på, og får derfor ingen julefølelse fra arbeidsplassen heller. Og hvordan skal jeg klare å få julestemning på et lite rom på 10-12kvm? I kjelleren har jeg et flyttelass på sikkert 40 pappesker, og i minst to av de er det julepynt. Det er vel så bra, men når jeg ikke har hyller eller noe sted å sette julepynten i... Ja, da er det litt verre.

Tidligere år har jeg vært ferdig med alle julegaver innen oktober er omme. I år er jeg såvidt i gang. I alle år har jeg hatt en personlig regel på å ikke drikke julebrus før 1.desember. Ei heller se på julefilmer før desember. Samtidig har jeg pleid å ha julefølelse fra oktober av som har bygd seg mer opp jo nærmere desember vi har kommet. Nå er det allerede 3. november, jeg ser på julefilm nr 2 og kjøpte julebrus for to dager siden i håp om at noe skal skje med hodet (og julehjerter) mitt.

Vel.. Jeg får nok bare ta en storrengjøring og pynte opp det bittelille rommet mitt (så mye det lar seg gjøre) i håp om at julefølelsen kommer og at julehjertet mitt begynner å banke litt raskere.

Liker

Kommentarer