Hvorfor må jeg kalle meg feminist?

Jeg, som mange andre, mener det er viktig å jobbe for kvinners rettigheter og likestilling. Begge kjønn kan jobbe som lege og ha lik lønn. Begge kjønn kan sette seg ned på kne og fri. Begge kjønn kan male et rom. Begge kjønn kan alt.

Feminisme er en fellesbetegnelse for ideologi, idétradisjon, etikk, politikk, og akademisk virksomhet som handler om frihet, likestilling og rettferdighet for begge kjønn - står det på SNL.

Det jobbes hardt mot det bildet alle får når man tenker på feminister. Rødstrømper uten BH som sprader rundt og skriker at menn er dumme og kvinner bør få høyere lønn. Det er i alle fall det jeg tenker når jeg tenker "feminist". Jeg sitter på de samme meningene, og tankene, men fortsatt så lever jeg litt i en mannsjåvinistisk verden slik jeg vokste opp i. Menn driver med mannearbeid og kvinner driver med kvinnearbeid. Jeg lager mat, vasker hus og klær mens samboeren mekker bil. For meg er dette normalt selv om jeg selv ikke alltid vil lage mat eller vaske hus. Men jeg vet ikke hvordan det hadde vært om det var annerledes.

Selv om jeg sitter på de samme feministiske tankene som feministene i verden har, hvorfor må jeg kalle meg feminist? Hvorfor må jeg sette meg selv i bås? Hvorfor føler jeg meg presset til å kalle meg feminist?

  • livet

Liker

Kommentarer

victoria,
gratulerer med dagen igår!! :>
squishywaffle.me
Linn,
Jeg føler at det blir litt sånn trass-aktig og bare "jeg mener alt det som er grunntanken bak feminismen, men skal søren ikke kalle meg feminist." Feminister er ikke en homogen gruppe. Det er mange, ulike mennesker som deler en grunntanke - nemlig den du beskriver i innlegget ditt. Det er opp til deg å forme din egen feminisme, for jeg er lei for å fortelle deg det - men du er feminist.
linnrosenborg.blogg.no
Tine Katrine,
Syns ikke det å kalle seg feminist er å setter seg i bås. Det er bare en av mange ting man kan være. Noe som beskriver hvem du er. Syns det er bra når alle typer folk kaller seg feminist, for da bryter vi gradvis ned denne idéen om at feminister er sinna kvinnfolk som hater menn og alt det tullet.
blogg.tinekatrine.com