Hver for oss kan vi ikke hjelpe, men sammen er vi sterke

Jeg gråter. Jeg er sint. På meg selv og alle andre. Ville du dødd for å sy en jakke? En bluse? Eller kanskje en helt enkel hvit tank top fra H&M? Ikke? Det er det faktisk andre som gjør. Og hva gjør vi med det?

"Sweatshop" er en serie hvor unge lovende reiser ned til Kambodsja for å se hvordan fabrikkene bak de store klesmerkene faktisk fungerer. Hvordan og hvor arbeiderne jobber, hvor mye de tjener og hvordan arbeiderne lever. I første sesong fikk de komme inn på en fabrikk og se hvordan det var. Som seer gikk det langt inn i hjerterota. Diskusjonen om hvordan H&M jobber med fabrikkene i Kambodsja startet i samme tidsrom. Hjalp det med sesong 1?

Nå er sesong 2 ute. Jentene fra sesong 1 oppsøker H&M sine fabrikker. De får beskjed av ledelsen at de kan velge og vrake i fabrikker de kan besøke. Men kommer de inn?

Jeg gråter. Jeg er sint. På meg selv og alle andre. Mye klær fra skapet mitt er fra H&M. Hvorfor? Fordi det er billig. Og hvorfor er det billig? Fordi menneskene som syr plagget tjener 3 dollar per dag. Det er faen i meg ingenting. INGENTING.

Når jeg går inn på H&M nå kommer jeg til å bli kvalm. Tanken på menneskene som har sydd plaggene på hengerne. Menneskene som er i prøverommene og menneskene som står i kassa å betaler små summer for menneskesydde klær.

Hver for oss kan vi ikke hjelpe, men sammen er vi sterke.

Episode 1 - Sesong 2.

Se serien. Gi deg opp en mening selv. Du finner hele serien her

Liker

Kommentarer

Karen Anna,
Det er helt fælt å tenke på. Jeg har flere ganger tenkt på å skaffe meg en helt etisk og fin garderobe. Ikke kjøpe mer billige h&m klær og sånn. Men det er enklere sagt enn gjort...
karenanna.net