En uke.

Det er lørdag 17. desember og om en uke (ja, 7 dager) er det julaften. Akkurat nå hører jeg på Nils Bech med O Helga Natt. Jeg er klar. Tror jeg. Så klar som jeg kan få blitt en uke før jul med fullt selskap hjemme.

For noen er julen vanskelig, for andre er den hyggelig. Noen bryr seg ikke om julen, andre bryr seg for mye. Noen har vonde minner fra tidligere, andre har bare gode. Men hva skal egentlig til for at du får julestemning? Og hva skal til for at JEG får julestemning?

Jeg er av den som bryr meg for mye, er alt for tidlig ute, og har det hyggelig. Jeg har ikke bare gode minner, men det skal jeg lage et eget innlegg om nærmere jul.
For meg er julen... musikk. Gleden av å gi. Skape minner. Skape tradisjoner. Ja, og fortsette gamle tradisjoner. For eksempel er det ikke jul uten denne reklamen på tv'n

De siste årene har det kommet noe nytt inn i bildet. Låta lå ikke på youtube, men her er orginialen. For meg så er det blitt Audun Rensel's versjon av Når Himmelen faller ned som er en av favorittjulelåtene.

Samtidig så er det ikke det samme uten alle julefilmene, og spesielt ikke "Hjemme Alene". Ei heller er det ikke jul uten venner og familie, alt for mye mat og masse kaker.
Som en kanskje skjønner så er det MYE som gir meg julestemning. Det kan være alt fra en tv-reklame, til å pynte hjemme, juletre, kjøpe gaver, en låt på radioen og ja, det er så mye.
Jeg er takknemlig for at jeg fortsatt har stemningen, og at ikke har blitt "for voksen" for det. Jeg gleder meg fortsatt til å våkne til julestrømpe på julaften.

bilde hentet fra pexels.com

Andre som er med på bloggutfordringen:

Caroline // carolinesverden.com
Nadia // hjertejubel.com
Carina // carinabehrens.com
Marie // supermarie.net
Luisa // la-mar.no
Ingvild // ingvildhappy.blogg.no
Stine // stinefriis.com
June // heijegheterjune.com
June // juneaasheim.wordpress.com
Caroline // carolinewillemine.blogg.no
Martine // atinybitbeautiful.com
Milla // noctem.nu
Kine // bruknevinger.com

Liker

Kommentarer

irenekeser
irenekeser,
Gleder meg masse til jul selv. Heldigvis ikke for gammel for det enda hehe 😉
nouw.com/irenekeser
Milla,
Fint! Gleden min komme nok ikje før på lillejulaftå når eg ska pynta julatreet og se Grevinnen og Hovmesteren. Og når Ask våkne på juleaften og ser juletreet ferdig pynta og får åpna gaven fra Nissen, hehe.
noctem.nu