Ebokbibliotek i lomma

(bilde hentet fra unsplash.com)

Er du som meg glad i å sette deg godt til rette under teppet når kulda slår til? Spesielt med en bok i hånden, klar for å lese om intriger, drama, drap o.l.?

For meg er høsten den årstiden. Ikke presist den med bøker og teppet, men den selveste selve årstiden. Det er min årstid. Jeg elsker høsten. Og jeg elsker bøker. Lukten av bøker, synet av bøker, og de siste sidene i bøkene. Selv om jeg har mange hyller fulle, så er det ikke så ofte jeg finner den boka. Den boka jeg vil lese nå. På grunn av det er jeg veldig fornøyd med at jeg dro innom det lokale biblioteket tidlig i sommer.
Jeg fikk høre om ebokbiblioteket.

Det er et bibliotek på telefonen og nettbrettet. Greit, det er ikke det samme som å holde boka og bla om sidene, men når man sitter der og ikke vet hva en skal lese, så er det utrolig kjekt med et helt bibliotek i hånda. Også veldig greit om man er ute å reiser, ikke har råd til å kjøpe nye bøker, eller ikke har mulighet til å komme seg ut av huset av en eller annen grunn. 

De laster opp nye som gamle bøker, typ, allerede nå ligger nyeste boka til Linnea Myhre ute, og den kom for et par uker siden. Eneste er at de legger ut X antall eksemplarer til utlån, så man blir sittende i et køsystem om boken ikke er tilgjengelig. Det fine med systemet er når noen har levert inn sitt "eksemplar" så kommer boka automatisk på leselista til nestemann. Man får lånt boka like lenge som på biblioteket, tre uker, og man kan legge til ekstra tid om det ikke er kø på boken.

Eneste du trenger et bibliotekkort fra et bibliotek som tilbyr EBokBib. Bibliotekskort er som oftest gratis (om du ikke har hatt et tidligere og har mistet det), og det er helt gratis å låne bøker.

Du laster ned app'en eBokBib fra App Store eller Android store (eller hva det heter), logger inn og starter letinga på bøker du vil lese. 

​Kom gjerne med boktips om du allerede har eBokBib, så jeg kan legge de inn i leselista mi. 

Liker

Kommentarer