Den perfekte daten

Som den single kvinnen jeg er drar jeg på date nå og da. Noen ganger er jeg så nervøs at jeg tror svetten renner fra steder den ikke bør renne, andre ganger er det null nervøsitet.
Men hvordan er egentlig "den perfekte daten"?

Før den aller første daten som nysingel måtte jeg ha full backup av jentegjengen. "Hva skal jeg ha på meg?" - "Skal jeg være tidlig ute eller fashionably late?" - "Tørr jeg være med han hjem eller ikke?" - "Skal det kysses eller klemmes etterpå?". Altså. Det er så mange spørsmål! Og jentene svarte "Svart olabukse og en behagelig genser" - "Vær tidlig ute" - "Skummelt å være med hjem, men du er en menneskekjenner så stol på deg selv" - "Gjør det som faller naturlig". Daten gikk bra. Fyren var ufattelig kjekk, og utrolig hyggelig. Ble det noe mer? Nei.

Veldig mange artikler handler om hva man kan snakke om og ikke, hva man bør finne på og ikke osv på første date. For eksempel det største "no no" å snakke om er tidligere forhold. Etter dette er det penger, religion og politikk. Jeg kan forstå det veldig godt, men samtidig er dette noe som må snakkes om før eller siden. Man stiller aldri spørsmål man selv ikke vil svare på, og det er greit. Du spør ikke om tidligere forhold eller politikk om du ikke vil svare selv.

Samtidig er det ikke noe som heter "den perfekte date". Alle har forskjellige preferanser om hva som er perfekt for seg. Jeg personlig har funnet ut hva som passer best for meg!
Jeg liker best å møtes på en cafè og prate på den første daten. Da er det ikke noe press og man velger selv hva man vil ha å drikke. Samtidig er jeg den som ofte møter opp 10 (30) min før og betaler min egen kaffe. Da får jeg roet nervene betraktelig før daten dukker opp. Så fort det er mat i bildet begynner tankene mine å gå skeis. "hvem skal betale?" - "Tenk om han er vegetarianer eller har noen store allergier?" - "hva om han er superkresen?" osv.
Jeg er også den som fort kan snakke om politikk, økonomi og tidligere forhold på første date. Om det skremmer fyren så er ikke han den rette for meg. Enkelt og greit! Det er av den enkle grunnen at det har mye å si i mitt liv, hvor jeg er i dag og hvordan person jeg har blitt. Jeg er også interessert i å vite slike ting om fyren jeg dater. Tidligere forhold: hvor lenge varte det, hvorfor ble det slutt o.l. Jobbsituasjon (økonomi) og ja, jeg vil vite hva fyren stemte ved forrige valg. Jeg vil også vite om han har/vil ha barn, bo på landet eller i byen, hus eller leilighet. Alt! Om man ikke prater om fortid og hvordan livet er i dag, hvordan skal man da bli kjent? Det er jo kjekt å vite om han har barn og en crazy eks som forfølger han? Vil jeg ha det inn i det rolige livet jeg lever i dag?

Hvordan er din perfekte første date?


Liker

Kommentarer