... det er ikke alltid like lett

Jeg hadde nesten skrevet ferdig et innlegg om slankehysteriet i media når jeg kom på det. Jeg kan ikke skrive om det selv om jeg misliker det sterkt. For i dag.. Jeg er der selv. Jeg prøver å spise litt bedre for å få bort noen kg.

Jeg er motstander av det, og ønsker å jobbe mer mot Sunn Fornuft-plakaten enn slankehysteriet. Men i tillegg til de 15 kg jeg gikk opp etter at jeg og kjæresten ble sammen (siste 4 årene) har jeg gått opp enda 10 kg siden oktober. Jeg er ikke lenger like fornøyd som jeg var.

Samtidig så ser jeg på det med en klype salt. Jeg er fornøyd med meg selv. Jeg har et selvbilde herfra til stjernene og føler meg som oftest penere enn noen gang. MEN.

Valker er bra det. Det hjelper å holde varmen. Eller? Før oktober var ikke disse valkene der. De siste 10 kg'ene har lagt seg på sida, magen og ja, egentlig litt overalt. Men litt ekstra på sidene.

I oktober sluttet jeg å snuse. Jeg har vært utrolig flink og holdt meg unna nikotin og snus siden. Men hva gjør de fleste når de slutter å snuse eller røyke? De begynner å spise. Og ikke bare hva som helst, neida, sjokolade og annet sukkerholdig godteri hele døgnet. Ikke kun en liten rute av melkesjokoladen, neida, gjerne en hel stor plate i en jafs.

Nå skal det stoppes. Småspising = ferdig. Og selv om jeg har et selvbilde herfra til stjernene skal jeg bli flinkere og jeg skal faktisk ta mål av meg selv hver måned. Jeg er fornøyd, men ikke like fornøyd som jeg var før oktober.
Jeg føler meg må forklare dette. At dette er ikke for å trosse Sunn Fornuft og slanke meg og legge ut om dette. Det er fordi jeg har lagt på meg fordi jeg sluttet med en avhengighet. Jeg føler meg ikke stor eller feit - da hadde jeg aldri lagt ut et slikt bilde av meg selv. Jeg trenger bare ikke disse kiloene som har kommet på de siste 3 månedene.

Gir det mening?

Valker er bra det - og man burde være fornøyd akkurat som man er. Men det er ikke alltid like lett...


(husk spørrerunde jeg har her på ​bloggen (link). Holder den en uke til.)

  • livet

Liker

Kommentarer

Tine Katrine,
Jeg syns det er litt dumt at man nesten må forklare seg, i denne kropspositivitet-bølgen, hvis man vil kvitte seg med noen av de kiloene man har til overs. Det er jo ikke sånn at den eneste grunnen til at man vil slanke seg er fordi man ikke er fornøyd med utseendet sitt eller noe sånt. Jeg liker ikke de ekstra kiloene fordi jeg må bytte ut hele klesskapet (=dyrt!) og fordi jeg merker det på helsa. Kroppen blir tungere og vondere. Er ikke særlig behagelig.
blogg.tinekatrine.com
superliise
superliise,
Ja det er dumt at man må forklare seg, men samtidig, om man ikke forklarer så blir man automatisk stemplet som slankehysterisk.
nouw.com/superliise
victoria,
AH, sjokoladeplate i en jafs, kjenner meg såååå igjen, men nå har jeg klart å holde meg til å bare spise sjokkis på lørdager og kanskje søndager. men så gjør jeg det ikke for kroppen sin skyld da, jeg gjør det for tennene mine sin skyld ^^
victoriawee.net
superliise
superliise,
hehe, sjokoladeplata ass. Synes den kunne bli fjerna fra butikkhyllene i hverdagen, og man kan kjøpe maks 1 per lørdag..
nouw.com/superliise
Gitte
,
Jeg synes det er trist at formuleringene og retorikken som blir brukt rundt omkring, ofte handler om å skamme seg og ikke være bra nok. For et ønske om å gjøre endring behøver ikke å innebære skam eller dårlig selvtillit. Det går an å ha to tanker i hodet samtidig: Jeg er sykt bra! Men tenk hvor mye jeg kan få til — jeg kan bli enda bedre hvis jeg vil! Og hvorfor må alltid mat og trening handle om utseende — kan det ikke bare handle om at kroppen får det bedre av riktig næring og av å være aktivitet? Kan det ikke handle om at det føles godt med energi og overskudd?
superliise
superliise,
Akkurat som om jeg skulle sagt det sjæl (bare mye bedre formulert)!!
nouw.com/superliise
Luisa - La Mar ,
Jeg er så enig med Tine Katrine her, og deg da 😊 Jeg er rimelig fornøyd med meg selv, men ja, jeg trener for å holde meg sterk og sprek, men også for å bli slankere, men tør nesten ikke å si det.
la-mar.no
@kjempefisk
,
Bra innlegg. Er å trist at dette er skummelt å snakke om. Det handler om å føle seg bra, og ta vare på kroppen sin. Ikke nødvendigvis se så bra ut.